Indul az InterPingpong-2 Program

A két egyesület – az eddigi jó együttműködésre alapozva – közösen nyújtott be 2010-ben pályázatot az IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kiírt felhívásra. Az IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) program fő célkitűzése, hogy az Európai Unió támogatásával lehetőséget biztosítson a magyar-szerb határvidék közös fejlesztésére. Ezt a célt szolgálja a sport sajátos eszközeivel, kapcsolatrendszerével megvalósítani az InterPingpong projekt.

Az Asztalitenisz Sport Klub Szeged és a Zentai Asztalitenisz Klub, a már működő „InterPingpong” című projektjében, egy komplex, a határ két oldalán élő pingpongosokat megmozgató, 24 hónapos projektet (2012.01.01-én indult, és 2013.12.31-ig tart) szándékozik megvalósítani, amelyre még nem volt példa a régió asztalitenisz sportjában.

A kialakítandó kapcsolat magába foglalja az asztalitenisz sportot legmagasabb szinten űző versenyzőket, az egészségmegőrző, rekreációs céllal sportoló szabadidős – és diák sportolókat, valamint, a fogyatékkal élő embereket, akiknek a társadalmi integrációját is elősegíti a rendszeres sportolás.

A két klub, a projekt eddigi tapasztalatai alapján úgy döntött, hogy folytatni szeretné a megkezdett együttműködést, az „InterPingpong-2” projekt keretein belül.