A program bemutatása

Az Inter Pingpong-2 Program

A két egyesület – az eddigi jó együttműködésre alapozva – közösen nyújtott be 2010-ben pályázatot az IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kiírt felhívásra. Az IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) program fő célkitűzése, hogy az Európai Unió támogatásával lehetőséget biztosítson a magyar-szerb határvidék közös fejlesztésére egy harmonikus, együttműködő, fenntartható és biztonságos környezettel rendelkező régió létrehozásával.

Ezt a célt szolgálja a sport sajátos eszközeivel, kapcsolatrendszerével megvalósítani az InterPingpong projekt.

A program támogatásra jogosult területe:

Magyarországon:

 • Csongrád megye
 • Bács-Kiskun megye

Szerbiában a következő vajdasági kerületek:

 • Nyugat-Bácska
 • Észak-Bácska
 • Észak-Bánát
 • Dél-Bácska
 • Közép-Bánát

Az Asztalitenisz Sport Klub Szeged és a Zentai Asztalitenisz Klub, a második kiírás során elnyert, HU-SRB/1002/222/077 számú, „Inter Pingpong.” című projektjében, egy komplex, a határ két oldalán élő pingpongosokat megmozgató, 24 hónapos projektet (2012.01.01-én indult, és 2013.12.31-ig tart) szándékozik megvalósítani, amelyre még nem volt példa a régió asztalitenisz sportjában.

A kialakítandó kapcsolat magába foglalja az asztalitenisz sportot legmagasabb szinten űző versenyzőket, az egészségmegőrző, rekreációs céllal sportoló szabadidős – és diák sportolókat, valamint, a fogyatékkal élő embereket, akiknek a társadalmi integrációját is elősegíti a rendszeres sportolás.

A két klub, a projekt eddigi tapasztalatai alapján úgy döntött, hogy folytatni szeretné a megkezdett együttműködést, az „Inter Pingpong-2” című (HU-SRB/1203/222/021) projekt keretein belül.

 

Miért döntöttünk a program folytatása mellett?

 • A nyertes InterPingpong      pályázat, mindkét egyesületnek növelte a presztízsét a régióban, illetve a      sportágban.
 • Nagyon komoly motivációt      jelentett a bírálók kedvező döntése mindkét klub vezetői számára abban a      vonatkozásban, hogy érdemes jó ötleteket, programokat közösen      megvalósítani, amelyek a határon átnyúló kapcsolatok kiépítése mellett, a      klubok napi működtetését is segítik.
 • Az eddigi tapasztalatok      alapján, szeretnénk hosszabb távra is kiterjeszteni az együttműködést,      működtetni, illetve továbbfejleszteni az első projektben megálmodott      programokat.

 

Szándékaink szerint, az Inter Pingpong-2 c. projekt, az első folytatása lesz. Mégis miben lesz más?

 • Az iskolai pingpong program kiszélesítésével, a fiatalok minél nagyobb számban történő bevonása a cél.
 • Több, kisebb méretű rendezvénnyel, a könnyebb megvalósítás, és a gyakoribb találkozások biztosítását szeretnénk elérni.

 

Összegezve úgy gondoljuk, hogy az új projekt erősíteni fogja a fenntartható, folyamatos jövőbeli együttműködés kialakulását a határ két oldalán élő pingpongosok között.

 

Ova dva udruženja – na osnovu dosadašnje dobre saradnje – zajedno su  konkurisali na poziv IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) u 2010 godini. Glavni cilj Evropske unije je da prekko IPA programa unapredi razvoj pograničnih regija. Projekat Interpingpong želi ovaj cilj da implementira preko specifičnosti sporta.

STK „Segedin” i STK „Senta” žele da ostvare jedan veoma kompleksan projekat  za koji još nije bilo primera. Interpingpong je 24 mesečni projekat (počevši od 01.01.2012. do 31.12.2013. godine) koji želi da pokrene stonotenisere sa obe strane granice.

Projekat pomaže da se razvije odnos između takmičara na vrhunskom nivou, sportista i rekreativaca koji se bave sportom za održavanje zdravlja, kao i za  hendikepirane osobe, čije se integrisanje u društvo lakše obavlja pomoću redovnog bavljenja sportom.

Na osnovu dobrog iskustva, klubovi su odlučili da žele da nastave odličnu saradnju u okviru projekta Interpingpong-2

 

ATSK Szeged
Márki Ernő projekt menedzser
Szabó Brigitta sportszervező (gyógytestnevelő)

STK Zenta
Takács Kornél projekt menedzser
Mellik Zoltán sportedző

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, jelenlegi és volt egyesületi tagokat, az asztalitenisz sportágat kedvelőket, a határ mindkét oldaláról, bármelyik rendezvényünkre!