Beszámoló a szegedi megnyitóról

Beszámoló az InterPingpong-2 c. projekt Nyitó Rendezvényről

ATSK Asztalitenisz Terem (2013. május 18.) 

 IPA2 Molinó

A pünkösdi hosszú hétvége ellenére is 77 résztvevője volt szombaton az „Inter Pingpong-2” c. projekt nyitó rendezvényének, az egyesület a csillag téri Asztalitenisz Termében. A projekt részletes ismertetése, a program honlapján olvasható (www.interpingpong2.atsk.hu). Az InterPingpong-2 tulajdonképpen folytatása a most is futó InterPingpong projektnek, amely magába foglalja az asztalitenisz sportot legmagasabb szinten űző versenyzőket, az egészségmegőrző, rekreációs céllal sportoló szabadidős – és diák sportolókat, valamint, a fogyatékkal élő embereket, akiknek a társadalmi integrációját is elősegíti a rendszeres sportolás.

A 10 órakor kezdődött megnyitó keretében Márki Ernő projektvezető ismertette az InterPingpong projekt eddigi eseményeit, illetve beszélt a tervezett programokról.

A megnyitót követő sportos program keretében a következő események zajlottak a nap folyamán:

11 – 13 óráig            Az ATSK Szeged utánpótlás fiú csapata játszott bemutató mérkőzést a zentai klub lány csapatával, amelyet a zentai lányok nyertek meg.

NBI-es mérkőzés

13 – 17.30 óráig       Az NB – I – es csapat játszott rangadót az Apagy SE ellen, amelyet kiélezett küzdelemben nyert meg a hazai csapat 10/8-ra a jelenlévő vendégek biztatása mellett. Ebből a szempontból is különleges volt ez a nap, hiszen ritkán játszik a csapat ilyen közönség előtt. Teljesen más hangulatot varázsoltak az amatőr játékosok, akik egyébként szintén élvezték a jó színvonalú, nagyon izgalmas találkozót.

 

18 – 18.30 óráig       A Csongrád Megyei Asztalitenisz Csapatbajnokság hivatalos eredményhirdetésére került sor. Márki Ernő szervező adta át a kupákat és érmeket a három csoport legjobb csapatainak.

18.30 – 21 óráig       A Csongrád Megyei Asztalitenisz Csapatbajnokság legeredményesebb játékosainak részvételével, TOP24 bajnokság zajlott a teremben. Az igazi amatőr küzdőszellemben lezajlott versenyen a következő eredmények születtek: Az „A” csoport győztese Kerekes Róbert, a „B” csoport döntőjében az ATSK-s Bánfi Norbert bizonyult jobbnak csapattársánál (Sztanó László), míg a „C” csoportban Szélpál Gábor vitte el a győztesnek járó serleget.DSC03015

Az eredményhirdetést követően, 22 órakor zárt a Terem.

Köszönet Mindenkinek, aki itt volt az ATSK Asztalitenisz Teremben, ezen a napon!